Subhanallah Walhamdulillah Walailahaillallah Allahuakbar

The Blog Since-07/12/2010

Daisypath Anniversary tickers

25.8.11

Lelaki Seksi!

Seksi mengikut kamus hidup Muni mempunyai maksud tersendiri. Bagi Muni, seksi adalah keadaan di mana kita terasa suka dan ingin melihat, mendengar dan mengalaminya walaupun tak dapat tanpa jemu. Tak semestinya nak kena ada six pack abs, rambut nak style bagai, muka nak flawless etc. Jiwang sangat pon Muni rimas. Keanu Reeves tu? Yang tu tak dapat dipersoalkan lagi sebab dia sangat gentleman.hahaa..Yeah, gentleman is sexy!

Bagi Muni, lelaki yang bersifat bapa yang penyayang sangatlah seksi!


Ha'ah. Brad Pitt Seksi!(asyik retiss barat je an)
Muni masih ingat dia bercerai dengan Jennifer Aniston sebab ex wife dia tu tak bersedia nak ada anak. Si Brad Pitt ni pulak tak sabar-sabar jadi bapa. Sekarang dia dah jadi bapa segera hehe dan bapa kandung juga selepas kawen walaupun secara tak sah ngan Angelina Jolie. Baca sendirilah kisah dia ek. Huhu. Sangat penyayang dan bertanggungjawab, yo'ol.



Muni tak minat sangat Aaron Aziz tapi Muni nak tunjuk dia seksi tang mana. For Muni, walaupun dia da kawen, dia still hottt sebab dia ada sifat ni.

Ok, dia caring walopon saye tak minat dia.
Dia tak sembunyikan bini dan anak-anak dia. Pernah satu hari, Muni dengar interview antara dia dan bini dia dalam Wanita Hari Ini. Sangat berbeza cara dia menguruskan keluarga. No wonder la their marriage still dalam landasan. Huhu..


ACTUALLY..


Muni sangat sedih bila baca kisah pembunuhan sejak kebelakangan ini. Yang buang bayi tu tak payah nak kira la, sebab diorang dapat segera, diorang pon lenyapkan segera=nafsu. Yang paling sedih, pasal bapa kelar leher anak sebab tak boleh kawal kemarahan after gaduh ngan bini dan bapa yang tolak anak dalam kolam. Lahaulawala.. Hurmm.

Kata Ustaz Azhar, banyak masalah tak semua la perkahwinan hari ni terjadi sebab manis bercinta tu dapat sebelum kawen. Sebagai contoh, sebelum kawen, nak kongsi gelas bagai. Lepas kawen, gelas nak asing-asingkan takut terkena bekas mulut suami/isteri. Kotor katanya. Satu lagi, nak dapat semua sebelum kawen sebab sangap tak nak susah2 .Tak tahulaa.

PERKAHWINAN ADALAH TANGGUNGJAWAB!

p/s: Wahai lelaki, bercinta jangan nak fikir katil jeee, fikirkan jugak lampin bayi! erkk?? Guys, pandai guna, pandaila bayar!bhahaha...

8 comments:

Encik JI said...

kahwin tu mmg sgtlah kompleks. ehe.

dan btolla tu, jgn asyk pkir katil je, sofa pn kna pkirkn slalu. ekekeke.

alyana shafinas said...

wahhh, entry yg bez...yuhuuu~ =)

ArulchelseA said...

sy masih menanti rezeki... kih kih kih..

sy tk seksi...sy seksa la.. hidup susah..terseksa la kan.. kih kih kih

iPai said...

hamboi ayat munira .. dasat okeh ..

tp dah betul dah tuh .. tak salah .. kadang2 kene kasi ayat pedas baru org paham kan ..


er, kena laa piki katil .. nanti kalau katil tak empuk, tak cukup tido cam ne nak keje esok =P


semuanya kena balik kepada agama .. boleh hilang masalah nanti ..

(ehem, saya ada sifat kebapaan .. promote kat sini jap .. wkakakaka)

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

abg seksi. :) sbb abg ada 'sesuatu' yg prmpn lain x thu.haha

sergeant keroro said...

terbaik!! XD

pandai buat, pandai tanggung. kan?

Elih Japahar said...

Nasihat yg sgt kelakar tp pedas, jangan ingat katil je...ingat lampin jugak hahaha!

dill said...

berkahwin kerana Allah, insyaallah berkekalan.

dill.