Subhanallah Walhamdulillah Walailahaillallah Allahuakbar

The Blog Since-07/12/2010

Daisypath Anniversary tickers

30.7.11

Abg Zizi, maafkan Muni...

Ada harga yang perlu dibayar untuk sebuah kegembiraan. Tak sangka lawatan ke rumah Abg Zizi dan kakak berlaku banyak peristiwa lain. First of all nak minta maaf sangat-sangat. Yela, tak pernah dibuat orang.



Sewaktu di tempat kerja kakak di FRIM


Kamera Sony Digital yang telah terjatuh  ke dalam kolam Arapaima Gigas!!!



Waa..masih teringat lagi bagaimana kamera itu yang masih tersarung dalam sarungnya terapung. Muni yakin kalau dicapai secepat mungkin, kamera itu akan dapat diselamatkan dan masih boleh berfungsi. Namun mulut sang arapaima yang lebih besar daripada kepala Muni melemahkan semangat apabila ia turut menyangka kamera itu makanannya. (Untuk sesiapa yang tak tahu besar mana arapaima tu, sila google kan ye..huhu).Mood Muni turut tenggelam perlahan-lahan bersama kamera itu. Kakak Muni masih boleh bergurau yang ikan-ikan kat bawah sana nak ambik gambar sesama sendiri. Rasa bersalah sangat sampai tak boleh nak gelak waktu tu. Maafkan Muni...


Siapa yang tak excited melawat tempat yang menjadi latar belakang popular gambar perkahwinan. Tiap-tiap hari ketika Muni kat sane, Muni tengok tidak kurang 5 pasang pengantin sehari ambil gambar kat situ. Tempat tu ugak penggambaran filem Khurafat, Jangan Pandang Belakang dan rumah kampung. Muni suka tempat-tempat macam ni. Ye la, orang KL sendiri belum tentu dapat kebebasan macam Muni untuk ke sana ke mari dalam Institusi ni.





Along, Muni(Mak Ani) dan Iwan selepas kamera terjatuh..huhu





Lawatan ke Arkib Negara tempat kerja abg ipar, Abg Zizi.

Dengan Kakak dan anak-anak buah.

Tak puas lagi melawat tempat ni. Kenapa? Ye la, sebab rasa bersalah jatuhkan kamera tu. Sedihnya. Namun Alhamdulillah, sebelum kejadian tu, Abg Zizi dah bawak lawat Arkib sekejap walaupun tak sempat nak ke Galeria Perdana dan kediaman bekas Perdana Menteri yang lain.



Anak buah saye, Yana.






Melawat Kak As

Walaupun hanya sehari bersama dia, tapi kami rasa best. Bukan selalu ada kesempatan bergurau senda tambahan lagi dia dah dapat kerja.


Muni, Kak As dan Adik
Banyak jugak tempat-tempat lain yang kami lawati. Takkan nak upload semua kan. Tapi tempat ni paling best dan tenang.

Abg Zizi satu family


Terima Kasih Abang Zizi dan Kakak tersayang yang sabar melayan karenah adik-adikmu yang macam-macam ni. Tak sangka Along ditimpa kemalangan sewaktu Mak Ani di sana. Kepada Along, jangan nakal-nakal kalau nak cepat sembuh ye. Mak Ani tunggu kepulangan korang Hari Raya ni.xoxo


p/s:jurnal ni agak panjang sebab 10 hari Muni tak online...kira lepas gian merapu la ni..haha

7 comments:

dill said...

famili adalah segala-galanya.

dill.

Abang Stalker said...

eish..gle la.abg zizi masa mle2 gelisah x kamera dia dimkn ikan? :P

munira hashim said...

dill~betol tu..my family my love
a.s~xde reaksi pon..muke slumber jekk
hihi

syafiqakarim said...

syg nyeeeee jatuh.huhu
arapaimat?jap nak google.

ish,lama tak p tempat2 mcm tu.

kak lang said...

xpe, tukar yg baru...

soooooour said...

kamera jatuh..cmne amek gambo pas tu???

munira hashim said...

syafiqa~ye..seram tgk saiz arapaima
kaka lang~pasni ne gantung kat leher je
soooour~semua gmbr dlm handset ni..huwaa