Subhanallah Walhamdulillah Walailahaillallah Allahuakbar

The Blog Since-07/12/2010

Daisypath Anniversary tickers

20.3.11

SeLeRa Aku..

Aku ini sangat tradisional dan sukakan benda yang sangat simple. Aku tak minta lebih untuk hidup aku cuma  besederhana saja.

Breakfast tadi aku makan roti..Alhamdulillah. Tetapi, aku susah nak habiskan even sekeping roti. Aku rasa masa amat lambat berlalu setiap kali aku nak habiskan roti.  Nasiblah roti yang aku makan pagi tadi ada kismis. Dan aku paling tak ngam dengan roti kaya. Roti memang tak sesuai jadi rutin pagi aku.

Aku tengok kat pembalut roti tu; EXPIRE DATE 22-03-2011.Berapa hari lagi dah. Esok lusa belum tentu aku makan roti tu.  Walawei, aku da beli berminggu roti tu tapi aku masih tak larat nak habiskannya. Tapi aku suka satu roti yang aku rasa korang pon suke. Ekekeke

Tadaa..ROTI CANAI. Aku tak tahu la manusia mana tak makan roti canai tapi gua memang suka beb.

Hidup di utara memerlukan aku makan mengikut flow orang utara. Dan salah satu cara pemakanan orang utara adalah

PEDAS BEB!!!

Dan sememangnya pedas tidak sesuai dengan lidah timurku ini. Aku tidak makan manis tetapi setiap kali housemates aku masak(thanks you all), mesti diorang tanya aku pedas tak lagi. Dan aku kesian kat diorang. Aku cakap okeyla. Time makan, aku amik sikit je lauk n mkn laju-laju coz nak hilangkan rasa pedas tu. Korang bayangkanlah law hari-hari masak guna cili padi. Mau tak sakit perut orang yang tak tahan pedas sepertiku ini. Dan mereka amat memahami. Diorang wat jugak lauk yang tak pedas. Aku pon tak sanggup nak diorang makan ikut cara aku je. Diorang cakap, makan kalau tak pedas, takde feel..Ok..huhu... 

 LAKSA PENANG

Another one...maaf..tapi saya kurang menjamah makanan ini. Sediakan saja. Saya makan cuma tak jamin saya habiskan. Dan sememangnya rakan-rakan aku dari utara sana pelik beno dengan cita rasaku. Tapi ada dua jenis je kat utara ini yang amat aku tak kisah makan..

IKAN PEKASAM 

LOK CHIN.

Ya. Selera aku amat simple. Cucur bawang pon aku makan. Ikan goreng untuk tengahari pon aku boleh habiskan. Hidup aku ini sungguh simple. Falsafah aku, HIDUP INI SEMENTARA SAHAJA. KENAPA NAK RUMITKAN IA? Tapi korang tengok aku ni rumit ke?

5 comments:

nasri said...

org noghoie pn makan pedas jgak.. masak lomak cli api... huhu~

munira hashim said...

waa..tak tahan den....muni x sampai lg negeri9 ni..teringin jugak nk p!

Abang Stalker said...

abg klu p klntn ske mkn colek,mcm2 ada.klu g ganu mkn kopok lekor losong,trbaek.klu g melaka mkn nasi lemak,mmg best.kL mkn roti canai,n9 abg blsh ayam msk lomak cili padi,johor pekena nasi ambeng.byk lg ngri nk sebut ni.tp kang terliur lak. :P

munira hashim said...

gulp..mmg terliur..kalau balik kg kat terengganu mmg x tinggal keropok losong tu..colek pon muni suke..abg ni kuat mkn nampk gaya.hehe..nasi ambeng johor n aym msk cili padi cara n9 mmg x pnh pekena lg...gulpp..

Hazique Mirza said...

haha senangnyer hidup yer makan ikan pekasam jer..ni kalau orang bawak kahwin ni sonang...jiman duit dapor...hehe...btw ikan pekasam memang sumpah sedap!...