Subhanallah Walhamdulillah Walailahaillallah Allahuakbar

The Blog Since-07/12/2010

Daisypath Anniversary tickers

25.12.11

Siapa Lebih SOPAN?

Cam outdated je guna header gambar Angry Bird? Tak mengapa. Tak ade idea langsung nak buat header ape. Tak payah tunggu 2012 nak tukar header. Bila dah menyampah tengok muka sendiri kat header lama, itu menandakan waktu tersebut  amat sesuai untuk tukar header. err...Asalkan simple sudah. Huhuhu..

SOPAN

Nasihat perli:-
Duduk elok-elok sikit..
Jangan nak gelojoh sangat ..
Gelak tu tak boleh ke nampak macam perempuan sikit?

Tengok kiri kanan:-
Bab* betul la...geram giler..aku cakap yang warna merah, bukan kuning, bahlul!
Menatang ape yang kau cakap pon aku tak paham...
Tak payah nak kerek sangat la der, lu punya perangai bukan cam lebai pon, jangan nak nasihat orang lain...
Bodoh cam lembu!


1. Tutur kata
Tak cukuplah. Tutur kata Muni pon tak cukup lembut nak jadi macam perempuan Melayu terakhir tetapi sekurang-kurangnya Muni tak pandai nak membentak kat orang macam orang yang dia cakap tu dok jauh. Tak fahamlah dengan orang yang  cakap kasar. Bukan harap nak jaga hati orang lain. Tetapi menyampah taw dengar kata-kata kesat. Macam orang tak beradab dah. Sedangkan tutur kata Nabi Muhammad S.A.W pon lemah lembut. Law ko tak ikut Nabi S.A.W, ko nak ikut sape lagi. Umat sape ko ni?


2. Berpakaian
Dah bosan dengar ayat "dah aku memang macam ni, nak buat macam mana lagi?" Kalau style natural ko tu bertutup aurat, takpela. Law tak nak tutup aurat pon, pakailah sopan sayang. Tapi Muni tak terkecuali daripada berpakaian tak senonoh taw. Ek? Sekarang pon susah taw nak cari baju menutup aurat sepenuhnya. Tahu tak kenapa? Sebab terlampau banyak permintaan untuk baju-baju yang cukup padan je. Jadi style dah pakai baju ketat dan tak cukup kain. Law betul-betul nak dapatkan pakaian yang "longgar", ne cari baju saiz paling  besar tak pon pergi kat kedai muslimah.


3. Perlakuan
Perangai Muni pon tak cukup sopan taw. Tak macam perempuan sangat. Tak faham kenapa.Hek3 Kadang- kadang Mak Ayah dah bagi didikan yang secukupnya, tetapi bila masuk ke dalam sesuatu kumpulan, perangai berubah habesss. Tapi kaa orang law nak tahu perangai sebenar seseorang, tengokla masa dia berada di atas jalan raya. Melintas ke, bawak moto ke kereta ke, tengok biadap x? Fuhhhh


Ape yang Muni cakap ni? Tak menarik langsung! Muni pon tataw kenapa jadi macam ni.errrrrrrrrr. Takde idea la nak wat entry musim ni. Jadi lumpy, taw dak? Muni cuma doakan semoga tahun 2012 penuh kegembiraan buat semua orang. Insya ALLAH.







7 comments:

Hanis-Afiqah said...

siapa lebih sopan? ntah. ahahaha.. tkde idea nk bwat entry eh? same le. ;)

Abg Stalker said...

luahan hati seorg gadis yg x puas hati. :)bgs muni..pndgn yg bgs.klu nk diikutkn mmg kita2 ni sume ada je yg kurg.cuba nk jd perfect tp ssh.sbb niat x ikhlas.tu sbnrnya.

p/s:cantikkk header.heheheh :D

yana lyana said...

confuse..hehe

angry bird yang memang mendapat tempat sekarang ni..boleh gian nak main hari2..hehe..

misyamissyou said...

ckp sal sopan ni mmg perempuan kena la ade sifat ni..kdg2 tu kite xprasan terkurang sopan..hurmm kne slalu ingtkan diri sendiri..huhuu biase la pengaruh kawan

arif pri said...

nice post . .

Detective Fiqa said...

:D suke suke

cik wanie Lovela (CWL) said...

setuju dengan entry yu

http://cikwanielovela.blogspot.com/