Subhanallah Walhamdulillah Walailahaillallah Allahuakbar

The Blog Since-07/12/2010

Daisypath Anniversary tickers

1.10.11

Aduhai..MALU edennn

Biasalah, belum baca pon dah ada orang menyampah ngan entry kita..harap-harap korang tak menyampah dengan kisah Muni yang baru berlaku sebentar tadi...Maybe bagi korang biasa2 je but well, i juz wud like 2 share.

Muni sangat terkenal dengan clumsiness.
Muni clumsy,clumsy Muni.

Pagi tadi semua famili hantar mak dan ayah Muni menaiki flight ke Jeddah untuk menunaikan haji kecuali akak yang baru pas bersalin. Keluarga Muni agak besar. Anak buah je dah 22 orang. Tapi petang tadi separuh dah balik rumah masing2 termasuk ipar duai.

Apa rasanya bila anda selalu memakai seluar tetiba suatu hari anda dengan selamba keluar tanpa memakai seluar di hadapan khalayak ramai? Sorry, itu hanya metafora~terlebih sudah

Seperti mana Nor Juma, yang bertudung, kalo tetiba dia bukak tudung kat public, mesti ada yang kutuk bagai nak rak an?

Tadi Muni baru balik daripada teman adik pergi shopping. Macam biasalah, Muni pelupa yang amat. Tak sedar ada yang bukan mahram dalam rumah. Keluar daripada bilik, Muni dengan selamba freehair. Mungkin sebab kat rumah Muni selalu ada abang kandung ngan kakak je tu yang Muni selamba badak je. Muni tak sedar kepala kosong tanpa kelubung dgn towel sekali pon.

Jangan cakaplah,Muni menyembang dan gelak sampai tak ingat dunia. Tak sedar yang ada manusia yang tertunduk-tunduk dan akak yang bagi hint. Lepas beberapa minit baru Muni ingat. Sedar je dengan apa yang Muni buat, Muni terus masuk bilik.

Sampai saat siap menaip entri ni, Muni tak keluar lagi dari bilik.Cane ni? Malu sangat~



p/s: Muni pernah dengar.....Perisai seorang wanita itu adalah perasaan malu, apabila malu itu hilang, harga diri wanita itu turut hilang bersamanya..


8 comments:

Khairil said...

malu itu sebahagian daripada keimanan...

cunndaa said...

malu itu perisai org yg beriman...

abghani said...

malu klu buat salah..ok

dill said...

pasni akan lebih berhati2 kan :)

dill.

ArulchelseA said...

ala bukan sengaja.. pas ni klua pakai tudung la..

ArulchelseA said...

cakap negeri ye... eden pun kadang2 malu jugak.. kih kih kih

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

dgr la lagu puteriku sayang-hijjaz klu x silap.sgt indah. :)

**::CIKNUURUL::** said...

hah??,..smpai smbang ketawa bgai punyerla xsedar ek,.hehe,..lenkali tgk2 dlu,..kn dh malu,.hik3,.