Subhanallah Walhamdulillah Walailahaillallah Allahuakbar

The Blog Since-07/12/2010

Daisypath Anniversary tickers

8.9.11

Keajaiban ALLAH SWT

Kampungku Sumber Gas Asli? Biasanya Muni buat entry pasal tempat orang. Ni Muni nak buat entry pasal tempat sendiri. Korang nilai la. Boleh jadi ke tidak? Muni amat berharap ia bukanlah sesuatu perkara buruk. Muni sayang orang kampung Muni apatah lagi Muni dah nak balik Perlis. Waaaaaaa...err..hihi


Kisahnya macam ni,semalam ada seorang plumber nak gali tanah untuk masukkan paip (boreng air). Terkejut dia apabila ada gas dan api terkeluar dari batang paip(lebih kurang camni la cite die). Kamera murah je, xleh nk shoot gmbr api lebih2 lagi waktu siang. Gambar ini diambil pada 7 hb iaitu petang tadi. Bomba datang tapi takleh wat ape-ape.


Tengok tu. Apinya tak nampak sangat. Tapi terbakar jugakla kertas tu.






Gambar yang diambil pada waktu malam. Lembut je apinya.



Gambar yang diambil tanpa flash. 


Ada banyak gambar tapi hanya ini yang mahu di upload. Hehe. Tu pon gambar daripada junior sekolah Muni dulu. Thanks so Much,vFarah.

p/s : walaupun apa sahaja yang dianugerahkan oleh ALLAH SWT, Muni amat berharap semoga ia tidak mendatangkan sebarang kesan buruk kepada kampung kami. InsyaALLAH. Amin Ya Rabbal Alamin.

11 comments:

Aduka said...

mudah2an x memberi mudhorat kpd penduduk kpg.

ArulchelseA said...

maju la epas ni kg tu.. apa nama kg tu ek.. sy kat tepuh.. kih kih kih..

abghani said...

kalau gas masak..kayo tuan tanah tu....utusan malaysia hari ini ada berita lanjut.

yusuflaili said...

Salam;
Kompom glemourlah kampung awak nanti dan ramai bakal jutawan akan muncul.

afzalsukasuki said...

jimat la penduduk kampung nak memasak.nak buat kenduri pon boleh :)

Mrs.Yie said...

kampung tepuh?org ganu ke?

iPai said...

wooo .. gas biru itu menandakan betul ia adalah gas asli .. !!

wah menariknya .. jarang kat malaysia ni jumpa tempat gas asli di kawasan darat ..

tp apa2 pun, kena inform Petronas nanti .. sebab dalam akta dah tertulis semua sumber petroleum dan gas asli adalah hak milik Petronas .. tak tau laa kalau dapat apa2 imbuhan daripada diorg ..

iPai said...

munira rindu saya ye .. hehe

I do I need Iman said...

hey. terima kaseh sudi ke blog mawar.
ini pun blog yg menarik ;)

sudah add awk. salam perkenalan munira.

Kho Ara said...

amin....smga slmt ea...

http://tirahmaganda.blogspot.com/

caliph shuriken said...

mcm nk jadi sumber rezki utk org kg tu x lama lagi ^^